hvad kalder arbejderbierne det der bliver tilovers når de er færdige med at lave honning? -Et biprodukt
Uopvarmet/koldslynget
Vores honning er lavet efter traditionelle principper, dvs. den er ikke opvarmet eller tilsat sukker, men er 100 % naturprodukt.
45 kr.
honning fra egne bistader
Vi har tre varianter af honning, som er navngivet efter tidspunktet hvor bierne har indsamlet pollen. Den pollen som bierne trækker på er nemlig forskelligt alt efter årstiden og påvirker honningens smag, farve og konsistens.
Se mere nedenfor.
forårs, sommer eller sensommer honning?
Forårs honning: høstet i juni, bestøvning af frugttræer, buske rasp og pil Konsistens, farve og smag: fast, lys og sød og mild.
Sommer honning: høstet i juli, bestøvning af sommerblomster og hvidkløver Konsistens, farve og smag: mellemfast, lettere gylden og let krydret.
Sensommer honning: høstet i august, bestøvning af lind, hvidkløver og vilde blomster Konsistens, farve og smag: cremet, gylden og krydret og intens.
efterårssnue og øm hals?
Honning og propolis har antibakteriel virkning og er i årtusinder blevet brugt som lægemidler.
Ej at forglemme hvor skønt det er, at få en kop varm te med honning inde, når det er koldt ude.
Vidste du???
At honning har antibakterielle egenskaber
At honning kan regulere forhøjet kolesterol
At honning søder mere end sukker
At bier spiller en vigtig rolle i vores økosystemer, bl.a. fordi de er med til at bestøve planter, og herunder også sikre produktionen af afgrøder