ofte stillede spørgsmål

Ja, vi har et udvalg af planter som rådyrene ikke spiser, se vores oversigt https://gartnergårdenodsherred.dk/raadyrsikreplanter/

Vi anbefaler at de fleste træer beskæres i efteråret/vinteren hvor planternes naturlige saftniveau er lavt. Dog er der undtagelser, se vores beskæringsguide: https://xn--gartnergrdenodsherred-z2b.dk/wp-content/uploads/2021/01/Beskaeringsguide.pdf
Kontakt planteskolen ved tvivl. 

Vi anbefaler at man planter buske og træer i foråret eller efteråret/vinteren, dette fordi nyplantede buske og træer har brug for meget vand til at sætte et solidt rodnet, ved at plante i disse årstider er det dermed nemmere at få vandet nok. 

Ja, som udgangspunkt kan man efter aftale få en eller flere gartnere til at levere og plante ved større planteopgaver. Henvend dig til personalet ved sådanne ønsker og få mere info om priser ved: Fragt, arbejdstimer mm.

Frem til d. 23. december har planteskolen åbent blandt andet med salg af pyntegrønt, dekorationer, juletræer, stueplanter mm. Fra d. 24. december og frem til ca. d. 15. februar holder planteskolen lukket, men er åben efter aftale. 

 

I vores lokalområde har mange sandet og gruset jord, vores anbefaling er i dette tilfælde altid at jordforbedre. Dette betyder at man jordforbedre jorden med eksempelvis spagnum, muld som holder bedre på vandet.