Hindbær

Bær

Smag Sød, mild og frugtig. Frugtbarhed. Høj.
Farve på bær Glinsende røde eller gule bær.
Størrelse på bær Middel – store bær. Runde 1,5 – 3,0 cm koniske bær. Anvendelse Spises frisk, marmelade, saft, desserter m.m.
Blomster
Høj blomstersætning, i flotte buketter.
Sommerhindbær på 1 års skud i juni – juli.
Efterårshindbær på årsskud i juli – september. Bestøverforhold Selvbestøvende. Modning Juni – november..

Vækst

Vækstform Opret, tæt busk med stort løv.
Vækstkraft
Middel – kraftig. Op til 2 meter, varierer fra sort til sort. Velegnet i krukker Ja.
Velegnet i sandjord
Ja, husk dog vanding i tørre perioder samt tilførsel af gødning, gerne i organisk form.
Beskæring
Sommerhindbær (høst på 2års skud): Efter høst beskæres alle gamle frugtbærende skud væk, således årets sommerskud bliver tilbage til næste års høst. Efterårshindbær (høst på 1års skud): I foråret klippes alle skud ned til jordgrænsen, så der vokser nye frugtbærende skud frem.

Sundhed

Gødskning For optimalt udbytte kan gødes 2 gange årligt, en gang ved løvspring og igen inden blomstring. En universalgødning er god til formålet.
Sygdomme og skadedyr Følsom overfor dårlige jordbundsforhold, hvilket giver rodsvampe. Yderligere kan blomster og frugt angribes af collectrichium og gråskimmel. Hindbær snudebiller kan også forekomme. Hindbærstængelsyge samt virus forekommer oftest i gammelt plantemateriel.
Forårsfrost Ikke følsom i foråret, kan dog tage skade i meget hårde vintre.
Bemærkninger Sund og hårdfør busk, velegnet i sprøjtefri/økologisk havebrug. Der findes rigtig mange sorter, vælg sikre sunde og afprøvede sorter for at opnå succes med det samme. Efterårshindbær er uden orm og spises frem til frosten sætter ind.