Ribs
Bær
Smag Frisk, sød og syrlig ribssmag.
Frugtbarhed Høj.
Farve på bær Røde, hvide eller rosa/champagnefarvet.
Størrelse på bær Middel – store i lange klaser, som perler på snor.
Anvendelse Frisk spise, dessert, marmelade/gelé, saft, rysteribs m.m.
Blomster Lange ranker med gule blomster i april måned.
Bestøverforhold Selvbestøvende.
Modning Juli – august.
Vækst
Vækstform Opret – rund. Op til 1,25 – 1,75 meter høj udvokset. Vækstkraft Middel – kraftig. Velegnet i krukker Ja, husk vanding i tørre perioder.
Velegnet i sandjord Ja, etablering evt. med plantestarter/kompost. Beskæring Efter høst skæres de gamle 3 – 4 årige skud bort ved jordoverfladen. Undgå skud ældre end 5 år for at høste et pænt udbytte hvert år.
Sundhed
Gødskning For optimalt udbytte kan gødes 2 gange årligt, en gang før blomstring og en gang efter høst. En universalgødning er er god til formålet.
Sygdomme og skadedyr Ældre sorter kan være præget af meldug på blade såvel frugt. Gråskimmel forekommer også i våde perioder.
Forårsfrost Ribs blomstrer tidligt og er udsat for forårsfrost, dog i begrænset omfang.
Bemærkninger Vælg nye, sunde og hårdføre sorter, som egner sig til den økologisk dyrkning.