Solbær
Bær
Smag Frisk syrlig – sød aromatisk solbær smag.
Frugtbarhed Middel – høj.
Farve på bær Sort, enkelte sorter dyb lilla og andre grønne.
Størrelse på bær Middel – store bær 1,0 – 1,5 cm. Hænger i klaser med 3 – 4 op til 10 bær.
Anvendelse Spises frisk, marmelade, saft, vin, desserter m.m.
Blomster Høj blomstersætning. Hvid/gule ranker i april/maj måned.
Bestøverforhold Selvbestøvende. Modning Juli.

Vækst
Vækstform Opret busk med tæt løv.
Vækstkraft Middel. Udvokset fra 1,20 – 1,80 m.
Velegnet i krukker Ja, højt vandingsbehov.
Velegnet i sandjord Ja, husk vanding i tørre perioder.
Beskæring Efter høst skæres 3 – 4 årige skud bort ved jordoverfladen, samt krybende grene.
Sundhed
Gødskning For optimalt udbytte kan gødes 2 gange årligt, en gang før blomstring og en gang efter høst. En universalgødning er er god til formålet.
Sygdomme og skadedyr Ældre sorter er følsomme overfor solbær knopgalmider og meldug. Yderligere kan bladlus, bladhvepse og sugende, stikkende insekter trives i solbær kulturen.
Forårsfrost Solbær blomstrer tidligt og er udsat for forårsfrost. Dog i begrænset omfang.
Bemærkninger Sund busk, velegnet til økologisk/sprøjtefri have. Solbær smager dejligt frisk såvel i en lækker marmelade. Busken dufter skønt og ser rigtig flot ud med sine grønne blade. Vitaminrig samt højt indhold af antioxidanter.